Del Far de Sant Sebastià a Calella

img video tve(Extraído de la web TVE a la carta ...)

L'espai "Racons" és un viatge per les destinacions més atractives de Catalunya on els seus habitants són els propis guies.
En aquest primer capítol us proposem un passeig que ens portarà des del Far de Sant Sebastià fins a Calella de Palafrugell. Un recorregut que farem per mar i terra i ens permetrà visitar indrets coneguts i d'altres més inèdits d'aquest racó de la geografia catalana.

Descobrirem la historia del far que s'alça majestuós en un promontori dominant la badia de Llafranc i més enllà, unit pel camí de ronda, arribarem fins a Calella, l'antic poble de pescadors de Palafrugell.

Ens trobarem amb persones que ens parlaran de les torres de guaita, dels estiuejants il·lustres que han visitat Llafranc, de la personalitat de Josep Pla, dels secrets que amaguen els jardins de Cap Roig o de la tradició surera de Palafrugell. Fins i tot gaudirem de les cançons de taverna interpretades pel grup Port Bo.

La passejada pel camí de Ronda de Llafranc a Calella de Palafrugell és espectacular.Els camins de ronda, que abans feien servir els contrabandistes i agents de vigilància, s'han recuperat com a rutes de senderisme. Des de fa cinc anys, al Baix Empordà es fa una intensa feina per promocionar aquesta activitat ja que a la comarca hi ha 370 quilòmetres de camins i senders marcats per fer excursions.

Por motivos de copyright, el vídeo debe ser visto en su web original www.rtve.es